Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

SHERLOCK HOLMES

Mετά την ΑΡΠΑΧΤΗ και τις ΔΥΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΝΝΕΣ, ο Γκάι Ρίτσι έρχεται να μας αναστατώσει με τον Σέρλοκ Χόλμς.
Τον ήρωα του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ έχουν ερμηνεύσει στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, ο Κρίστοφερ Λι, ο Πίτερ Κούσινγκ, ο Ρότζερ Μουρ, ο Τζον Μπάριμορ, ο Κρίστοφερ Πλάμερ, ο Πίτερ Ο' Τουλ, ο Ρούπερτ Εβερετ, ο Ρώσος Βασίλι Λιβάνοφ και ο Ιάπωνας Ταϊτσίρο Χιροκάουα. Η τελευταία του ενσάρκωση από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ είναι ίσως ταυτόχρονα η πιο περιέργη αλλά και η πιο διασκεδαστική, που μετατρέπει τον φλεγματικό άγγλο ντεντέκτιβ σε action hero.
O Tζούντ Λο στο ρόλο του Γουάτσον συμπληρώνει το δίδυμο που σ'αυτή την ταινία μας θυμίζει κάτι από Μπάτμαν και Ρόμπιν.
Οι οπαδοί του Κόναν Ντόιλ , ίσως να απογοητευτούν μια και οι δυο ήρωες δεν μοιάζουν με τους κλασσσικούς Βρετανούς αριστοκράτες, που πίνουν τσάι, χρησιμοποιούν μόνο το μυαλό τους και έχουν καρφωμένα στο κεφάλι τα καπέλα τους.
Αντίθετα είναι γυμνασμένοι, δε διστάζουν να ρίξουν γροθιές και συχνάζουν στους σκοτεινούς παράδρομους του βικτωριανού Λονδίνου που θυμίζουν έντονα τα στενάκια όπου μαζεύονται οι χαρακτήρες του υποκόσμου, στους οποίους έχει αδυναμία ο Γκάι Ρίτσι.

Υπόθεση:Ο Σέρλοκ Χολμς και ο δόκτωρ Γουότσον συλλαμβάνουν τον Λόρδο Μπλάκγουντ, υπεύθυνο μιας σειράς τελετουργικών φόνων. Πριν τον απαγχονισμό του, αυτός θα προειδοποιήσει τον Χολμς για τα επερχόμενα σχέδιά του και, όταν επιστρέψει από τον τάφο, οι δύο φίλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι όλη η Αγγλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια θανάσιμη απειλή.



Σκηνοθεσία: Guy Ritchie
Σενάριο: Mike Johnson, Anthony Peckham
Ηθοποιοί: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Eddie Marsan, Mark Strong
Φωτογραφία:Philippe Rousselot
Μοντάζ: James Herbert
Μουσική: Hans Zimmer
Διάρκεια: 128'

1 σχόλιο: